søndag 9. juni 2013

Det blomstrer fortsatt......

Nå har vi hatt full sommer i noen uker, med opp mot 30 grader. Det gjør at blomstringen blir hektisk og relativt kort. Vi har hatt det ekstremt tørt i perioder, og det også bidrar til at blomstringen blir kortere enn normalt. Men hva er normalt lenger??

Jeg starter med et noen Fritillaria som har vært spesielt flotte i år:

Fritillaria orientalis har blomstret skikkelig for første gang. Tror det bare var en liten blomst i fjor, i år var det flere planter som blomstret, og jeg oppdaget at jeg hadde den på flere plasser i hagen.


Fritillaria orientalis


Den neste er muligens en Fritillaria cirrhosa, men jeg er ikke sikker. Navnelappen er borte! Dette er en veldig variabel art så det er ikke enkelt å fastslå navnet med sikkerhet.Nå har Fritillaria camtschatcensis også vist sin flotte farge. Mørkere kan den nesten ikke bli!

Fritillaria camtschatcensis


Corydalis pachycentra er en av mine favoritter når det gjelder farge. Den er imidlertid litt ugressaktig i og
med at den sprer seg med rot-utløpere, men jeg har sett styggere ugress!

Corydalis pachycentra


Så tar jeg med en som jeg ikke har hatt i blomst tidligere. Det er Lagotis kunavurensis fra Chadwell-innsamling.

Lagotis kunavurensis


Til slutt kommer en som jeg ikke hadde registrert var begynt å blomstre, og nå er den nesten avblomstret. Cassiope lycopodioides vokser vill i fjellene her, men dette er en navnevariant fra Skottland.

Cassiope lycopodioides


Ser at en av dere som kommenterte forrige gang spurte om jeg selger planter. Svaret er vel både ja og nei. Dersom jeg har noe som er interessant for de som kommer på besøk så kan det jo hende, men jeg driver ikke med noe postordresalg. Det har jeg rett og slett ikke tid til.

Ingen kommentarer: