søndag 18. mai 2014

Endelig vår!

Nå har jeg etterlyst våren i lang tid, og nå tror jeg vi kan si at den er her!
Bilen har fått sommerdekk på og det er flere dager siden siste snøbyge, ja nå må det være vår!
 
Det begynner så smått å blomstre litt her og der. Først ute i denne omgang er Iris 'Katherine Hodgkin'. Dette er en flott og hardfør liten Iris.


 Nestemann ut er også en Iris. Iris reticulata caucasica:


 Crocus hører jo våren til, og dette tror jeg er en av de minste. Crocus vernus ssp albiflorus:


Erythronium sibiricum ssp altiaicum er herdig og er en av hundetennene som er tidlig ute. På bildet her ser det ut som at det er to forskjellige, men de er nå kommet hit under dette navnet. Tror nok at den til venstre ikke er helt som den skal være, men den er jo flott den også!
 
 
Det hender at ikke alt som spirer i staudepottene blir priklet første året. Dette gjelder spesielt planter som har løk eller knoll. Her er en del av de som har stått ute under snøen i vinter, og de ser jo flotte ut! De som ikke blir priklet nå, skal få seg litt større potte etter hvert! Planter som har stått ute i vinter tar jeg ikke inn i drivhuset, de er jo allerede herdet, og jeg prikler og potter de om ute.
 
 
Det ser ut til å ha vært en snill vinter i år. Det spirer en del som jeg ikke hadde forventet skulle komme igjen. Ser for eksempel at det er liv i to Magnolia som jeg priklet i fjor, og som har stått ute uten noe annet enn snødekke.
 
Og, da er jeg kommet til den store finalen denne kvelden. At denne har greid seg ute i en liten potte er et lite under. Husker at jeg var på leting etter denne i fjor høst, jeg hadde tenkt å overvintre denne inne......  for det skal jo ikke gå an å dyrke denne ute her i nord!
Hva jeg snakker om? Jo, Hepatica nobilis japonica 'Asahi'. En lekker liten "blåveis":
 
 
Fortsatt god vår!
1 kommentar:

Ranten sa...

Endelig kom våren til deg også :-)) Hepaticaen var griselekker! Og eller så var det vel ganske så frodig i såpottene ja :-)) Her kommer det opp en del planter som har kommet fra det kalde nord :-)) Det ser ut som om det meste har klart vinteren her også! Fortsatt god vår Viggo!