søndag 29. juni 2014

Sommeren tok en liten pause......

I det ene øyeblikket er det over 20 grader og vi tror at sommeren er kommet for å bli, neste dag er det snø i lufta og 1 grad! Kontrastene er store her i nord!
 
For et par uker siden var det markedsdag i Botanisk hage i Tromsø. Det var brukbart besøk til tross for et ufyselig regnvær. Jeg hadde planer om å få tatt en del bilder, motiv var det nok av, men ble etter hvert litt redd for at kameraet skulle bli for vått! Det ble med dette ene bildet fra den dagen.

Meconopsis integrifolia
For en del år siden plantet jeg en hvitblomstret alpeklematis sammen med en vanlig blå. Nå kommer det frøplanter i massevis, og de fleste er i nyanser av rosa. Har nå prøvd meg på å ta noen stiklinger for å se om jeg får røtter på dem.
 
 
Forrige helg tok jeg en tur i skogen for å sjekke hvor langt multebæra var kommet. Det var ikke mye som blomstret på myrene, men en del lyngplanter var det jo.
 
Kvitlyng - Andromeda polifolia

Blokkebær - Vaccinium uliginosum
I hagen ble det brått stopp for plantene når temperaturen falt, men noen har da holdt det gående. Fritillaria er jo en mangfoldig slekt!

Fritillaria cirrhosa-variant

Fritillaria meleagroides
Og så må jeg jo ta med denne som jeg kaller for ugress, men den er jo så søt at den får spre seg som den vil!
Corydalis pachycentra
Og til slutt tar jeg en tur i drivhuset hvor kaktusene fortsetter å blomstre. Det har vært litt av et show i år!

Lobivia cardenasina
Ha en fortsatt flott sommer!
 

1 kommentar:

Ranten sa...

Ja det ser jo ikke ut til at hverken mannen eller plantene lar seg skremme av litt kaldt og vått vær?! Den markedsagen skulle jeg nok gjerne ha vært på ja :-)) God sommer Viggo! Helst med plussgrader :-))