torsdag 16. oktober 2014

Høst i hagen

Ser at det er tre måneder siden forrige innlegg her, hvor i all verden blir det av dagene, ukene og månedene?
 
Mens vi funderer på dette så kan vi jo ta en liten tur ut.
Fant ikke noe som blomstret nå, ikke så rart i og med at den laveste temperaturen har vært -8 allerede.


Det er masse bær på svartsurbær-buskene i år. Merkelig at fuglene ikke har spist disse ennå, kanskje de sparer litt til senere? Tror jeg skal plukke litt og lage gele. Det skal visst bli en flott farge på geleen om ikke annet.
Kashmir-rogna har viser seg nå fra sin beste side. Bærene henger der som små smykker i hvitt og rosa. Fuglene spiser ikke disse så de ramler ned på bakken og etter hvert spirer det også. Ugress med andre ord!Nå er jo ikke den ville vanlige rogna noe å kimse av heller. Det vokser ganske mange rundt omkring her, og det er interessant å se at enkelte trær er helt rensket, mens andre fortsatt er full av bær. Smakte på disse og de var godt spisende nå etter flere frostnetter. Det blir bærplukking til helga, kjekt med rognebærgele og rognebærsyltetøy.


Jeg har ryddet og samlet sammen det som fantes av frøpotter og ferdige planter som sto rundt omkring. Frøpottene er under agrylduken og plantene står i kasser og jeg tror det er like mange bak frøpottene også! Hva i all verden skal jeg gjøre med alt dette? Hmm... tja.... det står en kompostbinge lengst bak der, kanskje den kan brukes til noe...... ;-)


Sola går ned tidlig nå. Sist helg tror jeg vi hadde sol bare i ca 3 timer, og om litt over en måned er det slutt for i år. Men ho kommer vel tilbake igjen til neste år får vi håpe!
 
Fortsatt god høst til de som stikker innom her!

2 kommentarer:

Villrose sa...

-8 allerede?
Men bæra er flotte :-)
God høst videre!

Ranten sa...

Der var du jo :-)) Så kaldt allerede?! Vakkert med rognebær i hagen. Her er bærene enten spist opp eller de har falt ned pga vind. Ugress og ugress fru blom :-D nei nog atter nei! Ikke i komposten : -O du finner sikkert noen som kan adoptere de søte små :-)) God høst! Eller skal vi si vinter?!