tirsdag 3. juni 2014

Og så var det plutselig sommer!

Her sitter man i ukes- og månedsvis og venter på våren, og plutselig en dag er det sommer!
 
Ser at YR.no melder om relativt heftige temperaturer mot slutten av uka. Det er nesten sånn at jeg håper at det ikke slår helt til, det kan jo bli litt for varmt for oss nordlendinger med opp mot 25 grader allerede tidlig i juni! Men, noe må man jo ha å klage over og da er jo været kjekt å ha!
 
Skal i alle fall ikke klage når det gjelder overvintring og blomstring.
 
Først ut i dag blir et par Primula som etter hvert begynner å bli litt kjent blant samlere:

Primula limbata


Primula tanneri er som dere vet gul, men denne her som er underarten tsariensis har en nydelig mørk farge. En flott og herdig primula.


Primula tanneri ssp tsariensis


Dette er vel en av de siste lerkesporene som blomstrer her hos meg. En søt liten sak!Corydalis magadanica
Jeg begynner etter hvert å få en del Fritillaria. Denne her det første gang jeg har i blomst, og jeg er ikke skuffet. Den lever helt klart opp til navnet sitt. Tror nok at dersom den hadde fått litt bedre forhold så hadde den nok blitt ca 60-70 cm høy.

Fritillaria grandifloraTil slutt tar jeg med et par bilder fra innsiden av drivhuset. For noen år siden samlet jeg på kaktus, og har noen få igjen ennå. De lider nok under dårlig stell, men blomstrer som bare det hvert år. Skal prøve å få samlinga pottet om etter blomstring i år.Ønsker dere en riktig flott sommer, og husk på å nyte de fine varme kveldene som helt sikker kommer i løpet av sommeren!

4 kommentarer:

Ranten sa...

For noen lekre primula du har! Herlighet :-)) Ja vi har også deilige varme dager og vi har rett og slett vært nødt til å vanne noen bed.. Ja ja noe skal vi jo ha å klage over :-D Kos deg i solen! Hilsen Marit og Stig (som har vært i Tjorehagen!)

Mariann sa...

Kjekt at sommeren har kommet til dere også nå!
Primulaene dine er flotte! Jeg har også blitt begeistret for denne planteslekten de senere år.

PlanteLend sa...

Kære Viggo
Jeg skriver til dig her fra Danmark, og er fuldstændigt vild med Primula.. Jeg sidder her og savler over dine fantastiske Primula, og har også læst indlæg på Scotish Rock Garden Club fra 2009, hvor du viser andre fantastiske Primula. Utroligt smukke...
Var det muligt, vi kunne skrive sammen om vores interesse? Jeg er utroligt interesseret i selv at så og spire planter, og har en del staudefrø selv fra 2014.
Vil du eventuelt skrive til mig på lenekjaer@adr.dk?
På forhånd tusind, tusind tak for dine utroligt smukke billeder. De giver glæde i hjertet!
Venlige havehilsener
Lene Kjær Hansen

PlanteLend sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.